Hoge verwachtingen bij Oranje onder 19: 'Nu moeten we er wat meer inprikken'

Hoge verwachtingen bij Oranje onder 19: 'Nu moeten we er wat meer inprikken'

16-07-2016 18:16
2

Hidde ter Avest heeft hoge verwachtingen van het EK onder 19 in Duitsland. De verdediger en zijn Oranje-teamgenoten moesten vrijdag echter wel een nederlaag slikken. In blessuretijd trok Engeland met 1-2 aan het langste eind.

De teleurstelling bij Ter Avest was groot. "Heel groot, maar er is nog niks aan de hand. We hebben het allemaal nog in eigen hand en moeten maandag gewoon winnen", aldus de FC Twente-speler in gesprek met RTV Oost. Voor Oranje onder 19 volstaat maandag tegen Frankrijk een gelijkspel om door te gaan. De eerste groepswedstrijd tegen Kroatië werd met 3-1 gewonnen.

Ter Avest ziet kansen als de equipe van coach Aron Winter eenmaal in de halve finale staat. "Het niveau is hoog, wat we verwacht hadden. Iedereen is aan elkaar gewaagd, je hebt geen mindere landen ertussen vind ik, dus er kan van alles gebeuren."

Als het aan de mandekker ligt, verandert Oranje niet teveel tegen de Fransen. "Ik denk een wat meer voetballende ploeg dan de Engelsen. Weer een hele fysieke ploeg, maar we moeten het gewoon weer op dezelfde manier doen want daardoor hebben we ook gewoon veel kansen gecreëerd, maar nu moeten we er wel wat meer inprikken."