Vitesse-goalie in blakende vorm: Ik heb denk ik ook wel wat krediet verdiend

Vitesse-goalie in blakende vorm: "Ik heb denk ik ook wel wat krediet verdiend"

16-07-2016 23:32
6

Eloy Room pleit voor meer concurrentie onder de lat bij Vitesse. De doelman hield de Arnhemse club met enkele knappe reddingen op de been in de oefenwedstrijd tegen Rubin Kazan (2-1) zaterdag. Hij denkt zijn topvorm al vroeg te pakken te hebben.

"Ik denk dat ik de lijn van vorig seizoen nu doortrek", zegt de 27-jarige Room tegen De Stentor. "Misschien heeft het er ook mee te maken dat ik na de competitie nog een paar wedstrijden voor Curaçao heb gekeept. Ik voel me goed. Tegen Shakhtar Donetsk ging het ook al heel aardig. Vandaag had ik inderdaad weer een paar goede reddingen."

"In het eerste half uur waren we zoekende", vervolgt Room. "Ik moet zeggen dat het goed voelt om je team in zo'n fase te helpen. Het is nu vooral zaak om deze lijn door te trekken." Hoewel hij in goede vorm verkeert, denkt Room dat Vitesse baat heeft bij een extra keeper. Zijn sterke optredens dankt hij naar eigen zeggen echter niet aan de concurrentie van testdoelman Michael Tornes.

"Ik heb denk ik ook wel wat krediet verdiend", stelt Room. "Of Tornes vastgelegd moet worden? Dat is niet aan mij. Op zich hebben we prima samen kunnen werken. Ik denk dat we ook wel een extra keeper kunnen gebruiken. Met Jeroen Houwen en mij hebben we twee keepers, maar als één van ons geblesseerd raakt hebben we een groot probleem."