Update: 'Spurs bereikt akkoord met Marseille; aanvaller tekent voor vijf jaar'

Update: 'Spurs bereikt akkoord met Marseille; aanvaller tekent voor vijf jaar'

17-07-2016 17:37
1

Franse media melden dit weekeinde dat Tottenham Hotspur de derde grote aankoop voor het nieuwe seizoen zo goed als zeker binnen heeft. De nummer drie van de Premier League betaalt ongeveer dertien miljoen euro aan Olympique Marseille voor Georges-Kevin N'Koudou. 

Manchester United, Liverpool, West Ham, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen - allemaal zijn ze de afgelopen maanden gelinkt aan de 21-jarige Fransman van L'OM. Het wordt volgens onder meer France Football en L'Equipe dus Tottenham voor N'Koudou, die een jaar geleden door zijn club werd overgenomen van Nantes. In Marseille ligt hij nog voor vier jaar vast. N'Koudou is een pijlsnelle vleugelaanvaller die in de Ligue 1 vijf goals maakte in het seizoen 2015/16. 

Wedden

Meer odds

Bij Spurs moet N'Koudou voorzetten gaan afleveren aan spitsen Harry Kane en Vincent Janssen. Laatstgenoemde werd deze week voor ruim twintig miljoen euro overgenomen van AZ. Spurs haalde ook al Victor Wanyama binnen deze zomer. Voor de controleur van Southampton betaalde de Champions League-deelnemer ongeveer dertien miljoen euro. 

Update 17.37: Het gerenommeerde The Guardian meldt inmiddels ook dat Spurs en Marseille akkoord zijn over N'Koudou. De aanvaller heeft toestemming gekregen om naar Londen af te reizen en daar medische gekeurd te worden. Vermoedelijk zet de jeugdinternational van Frankrijk dinsdag of woensdag z'n krabbel onder een vijfjarig contract. N'Koudou was afgelopen seizoen in de Euroborg trefzeker tijdens de Europa League-ontmoeting tussen FC Groningen en L'OM.