Bayern klopt zich op de borst na transfer EK-sensatie: 'Nu niet meer te betalen'

Bayern klopt zich op de borst na transfer EK-sensatie: 'Nu niet meer te betalen'

17-07-2016 10:33
4

Bayern München heeft er goed aan gedaan om Renato Sanches al voor het EK vast te leggen. Dat stelt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. De Duitse preses denkt dat de achttienjarige middenvelder anders onbetaalbaar was geworden.

Bayern nam Sanches deze zomer voor 35 miljoen euro over van Benfica. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 45 miljoen. Volgens Rummenigge zou zijn vraagprijs na het EK in Frankrijk echter aanzienlijk zijn gestegen. Sanches veroverde met Portugal de Europese titel. Hij is bovendien de jongste speler ooit die het shirt van de Zuid-Europeanen droeg.

Wedden

Meer odds

"Was ik verrast door de prestaties van Renato Sanches op het EK? Ja en nee", vertelt Rummenigge aan Soester Anzeiger. "Het is buitengewoon dat iemand op zijn leeftijd zo speelt. Ik was nog lang niet zo goed toen ik achttien was. Maar nogmaals, hij lijkt een buitengewoon talent te hebben. We zijn dan ook erg blij met de beslissing om hem al vroeg vast te leggen."

"We zijn daarnaast blij met het feit dat we flink voor hem durfden te investeren, want 35 miljoen is veel geld", vervolgt Rummenigge. "Bayern had hem na het EK niet meer kunnen veroorloven. Het zou nu om een bizar bedrag gaan. Dan had hij zeker niet in de Bundesliga gespeeld komend seizoen."