Vrees Robben en Bayern wordt waarheid: aanvaller wéér weken uitgeschakeld

Vrees Robben en Bayern wordt waarheid: aanvaller wéér weken uitgeschakeld

17-07-2016 11:24
33

Arjen Robben staat ongeveer zes weken aan de kant met een liesblessure. De 32-jarige Nederlander mist door zijn kwetsuur mogelijk de seizoenstart met Bayern München.

Robben raakte zaterdag in oefenwedstrijd van Bayern tegen SV Lippstadt 08 (4-3) al vroeg geblesseerd. Onderzoek door de medische staf van de Duitse club wijst uit dat de aanvaller een spierblessure in zijn rechterlies heeft opgelopen, meldt Bayern zondag. Voor het herstel staat ongeveer zes weken.

Robben maakte tegen SV Lippstadt 08 juist zijn rentree nadat hij de laatste maanden van het afgelopen seizoen had gemist vanwege een hardnekkige blessure. Hij was in de oefenwedstrijd meteen belangrijk met een assist en een doelpunt. De aanvoerder van Oranje werkte lang aan zijn herstel, onder meer tijdens het trainingskamp van Oranje in Portugal.

Vorige week hervatte Robben al de training bij Bayern, een week eerder dan zijn ploeggenoten. De equipe van trainer Carlo Ancelotti begint het seizoen in de Bundesliga op vrijdag 26 augustus met een thuiswedstrijd tegen Werder Bremen.