'Leicester City schakelt direct door na pijnlijke Kanté-transfer: Belg in beeld'

'Leicester City schakelt direct door na pijnlijke Kanté-transfer: Belg in beeld'

17-07-2016 17:48
1

Axel Witsel heeft de clubs voor het uitkiezen. Na SSC Napoli, Liverpool en Everton mengen nu ook Internazionale en Leicester City zich in de strijd om de Belgische middenvelder van Zenit Sint-Petersburg. Russische media melden dat. 

Eén ding is zeker: de 27-jarige Witsel vertrekt deze zomer uit Rusland. De Rode Duivel heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar een grote competitie. Ook voor Zenit is een verkoop interessant, aangezien de rechtspoot nog een contract voor één seizoen heeft en over een jaar dus transfervrij de deur uit zou wandelen. 

Bij Leicester is Witsel in beeld gekomen door de verkoop van N'Golo Kanté. Hij verkaste zaterdag voor ruim dertig miljoen euro naar Chelsea. Inter heeft deze zomer flink wat geld te besteden en ziet de dynamische middenvelder als een welkome versterking voor het nieuw te bouwen team. 

In Italië werd afgelopen week melding gemaakt van een akkoord tussen Zenit, Napoli en Witsel. Daar lijkt echter geen sprake van te zijn. Premier League-clubs kunnen véél hogere salarissen betalen dan Napoli en dus vermoedt men in België dat de oud-speler van Benfica en Standard Luik uiteindelijk in Engeland belandt.