Vitesse zoekt spits door twijfels: 'Kunnen geen heel seizoen op hem leunen'

Vitesse zoekt spits door twijfels: 'Kunnen geen heel seizoen op hem leunen'

18-07-2016 09:40
11

Vitesse is op zoek naar een nieuwe centrumspits. De clubleiding heeft tijdens het trainingskamp in Maribor, Slovenië, uitvoerig overlegd over het aantrekken van een extra aanvaller voor de groep van Henk Fraser. 

Abiola Dauda wordt nog altijd te licht bevonden bij Vitesse. De Nigeriaan lijkt de concurrentiestrijd met Yuning Zhang verloren te hebben. Dauda mocht als invaller meedoen in het oefenduel met Rubin Kazan (2-1 zege), maar de aanvaller kon niet imponeren. Zhang daarentegen maakte wel indruk.

Net als in de voorafgaande twee doefenduels maakte hij de eerste treffer namens Vitesse. Zhang is voorlopig de eerste spits van Fraser, maar binnen de club is er twijfel of het Chinese talent het wel een heel seizoen kan laten zien. "Hij is een geweldige jongen en erg getalenteerd, maar we kunnen niet een heel seizoen op zo'n jonge jongen leunen", zo vertelde Vitesse-aanvoerder Guram Kashia tegenover de Gelderlander.

Behalve de spitspositie is Vitesse ook nog op zoek naar een tweede doelman. Michael Tornes, een dertigjarige Deense doelman, is op proef bij de club. De clubleiding beslist deze week over de eventuele komst van Tornes.