PSV scoort vijf keer, maakt gehakt van Portugezen en boekt derde zege op rij

PSV scoort vijf keer, maakt gehakt van Portugezen en boekt derde zege op rij

18-07-2016 22:27
33

Ook de derde oefenwedstrijd van PSV in Zwitserland is winnend afgesloten. De Eindhovense formatie had maandagavond geen kind aan Sporting Portugal. Het werd maar liefst 5-0 in Lausanne.

PSV begon sterk aan de wedstrijd: Davy Pröpper liep het strafschopgebied in en werd met een tackle naar de grond gewerkt. De terecht gegeven penalty werd door spits Luuk de Jong feilloos benut. De ploeg van Phillip Cocu stoomde door na de 1-0. Adam Maher schakelde snel om, won een kopduel en legde vlak voor de goal breed op Jürgen Locadia, die de 2-0 binnentikte.

Na ruim een halfuur vloog de vlam in de pan, nadat Alberto Aquilani Jetro Willems met een doodschop naar de grond werkte. De Italiaan kon direct vertrekken, waardoor de Portugezen een groot deel van de wedstrijd met tien man moesten spelen. Dat resulteerde al snel in de 3-0: Jorrit Hendrix was er als de kippen bij om het derde PSV-doelpunt te maken, nadat Vladimir Stojković een schot van Gaston Pereiro niet kon klemmen.

Na rust ging het hard: Maher zorgde met een prachtig afstandsschot voor 4-0. Kort daarna was het De Jong die zijn tweede van de avond maakte, na zeer knap voorbereidend werd van Luciano Narsingh en vooral Joshua Brenet. Daarmee was de Eindhovense honger gestild. Met de 5-0 overwinning op Sporting komt er een einde aan het trainingskamp van PSV in Zwitserland. Dinsdag reist de selectie terug naar Nederland, waar spoedig alweer deelname aan de FOX Sports Cup wacht.