Pikante competitiestart voor Groningen-aanwinst: Krappe selectie, weet ik

Pikante competitiestart voor Groningen-aanwinst: "Krappe selectie, weet ik"

18-07-2016 22:56
3

Tom van Weert heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe club FC Groningen. De spits kwam deze zomer over van Excelsior. Van Weert merkt dat er sprake is van een behoorlijk niveauverschil met zijn oude club. 

"Natuurlijk is het in het begin even wennen: nieuwe mensen, nieuwe club, nieuwe omgeving, nieuw huis. Maar het bevalt goed", aldus de aanvaller in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik ben goed opgevangen door de jongens in de groep en we maken veel uren, dus je leert elkaar snel kennen."

De Groningen-aanwinst kon een nieuw avontuur goed gebruiken. "Hier moet ik elke dag het beste van mezelf laten zien, is het niveau hoger en is op iedere positie de concurrentie groter dan bij Excelsior. Ik heb er bewust voor gekozen en ik heb het gevoel dat ik hier een betere speler kan worden."

De start van het nieuwe Eredivisie-seizoen is pikant voor Van Weert. Excelsior is namelijk de eerste tegenstander. "Ik heb daar een leuke tijd gehad, twee succesvolle jaren, zowel voor mezelf als voor de club. Ze hebben momenteel een vrij krappe selectie, weet ik, laat ze die nog maar even houden. Na onze ontmoeting mogen ze er best goede spelers bij krijgen, haha."