Lange stadionverboden en mogelijke vervolging na bizarre De Graafschap-rellen

Lange stadionverboden en mogelijke vervolging na bizarre De Graafschap-rellen

19-07-2016 09:29
28

De Graafschap pakt de grootste overtreders hard aan na de ongeregeldheden na het duel met Go Ahead Eagles in de nacompetitie van vorig seizoen. Enkele overtreders worden aangemeld bij de KNVB voor lange stadionverboden.

Nadat degradatie voor De Graafschap en promotie voor Go Ahead een feit was, betraden supporters van de Doetinchemmers het veld. Een aantal fans deed dat om de eigen ploeg te ondersteunen, maar een ander deel van de aanhang ging op de vuist met de spelers van Go Ahead. Daarbij werden rake klappen uitgedeeld.

Omdat supporters met wisselende motieven het veld betraden, deelt De Graafschap de overtreders in vier categorieën op, zo is besloten na overleg met onder meer de supporters en de politie. Supporters die zich schuldig hebben gemaakt aan geweldpleging behoren tot de zwaarste categorie en worden bij de KNVB aangemeld voor een lang stadionverbod en mogelijk ook strafrechtelijk vervolgd. Fans in de lichtste categorie (veldbetreding) worden door de club aangesproken en gewezen op gevolgen bij herhaling van dit gedrag. De twee tussenliggende categorieën zullen worden aangesproken door de Gedragscommissie van De Graafschap.

De Graafschap, dat maatregelen zal treffen om herhaling van de ongeregeldheden te voorkomen, is 'zeer teleurgesteld in het feit dat door enkele zich Graafschapsupporters noemde personen, de goodwill die in de achterliggende jaren, door ons allen is opgebouwd, in een kort moment een forse deuk heeft opgelopen. De Graafschap is gezegend met fantastische, fanatieke en vrijwel altijd probleemloze supporters. Daarom kwam dit geval ook zo pijnlijk en keihard binnen bij de club en haar achterban', zo laat De Graafschap in een verklaring weten.