Turks voetbal in erbarmelijke staat: 'Eén groot drama, zie je nu ook bij Sneijder'

Turks voetbal in erbarmelijke staat: 'Eén groot drama, zie je nu ook bij Sneijder'

19-07-2016 10:18
7

De spelersvakbond VVCS adviseert spelers niet langer voor Turkije te kiezen. De betalingsproblemen in de Turkse competitie zijn zo groot geworden dat de VVCS de belangen van spelers aldaar nog wel behartigt, maar niet meer adviseert om een transfer naar Turkije te maken.

Bij Galatasaray alleen al had Ryan Donk een financieel geschil met de club en was Wesley Sneijder woest over de boete van ruim twee miljoen euro van de club vanwege zeven gele kaarten. "De betalingsmoraal in Turkije en de rest van Zuidoost-Europa was al heel slecht", zegt VVCS-voorzitter Danny Hesp in De Telegraaf.

"En het wordt alleen maar slechter. Dat zie je nu ook in de situatie van Sneijder. Er wordt met boetes gewerkt die te belachelijk voor woorden zijn. Ook bij andere clubs gaat het er zo aan toe. Het is één groot drama."

Nu is er ook nog politieke onrust in Turkije na de mislukte staatsgreep. "De situatie is instabiel. Het gebeurt allemaal precies in de transferperiode. Als VVCS leg je het uit aan de spelers: dit gebeurt er op dit moment allemaal in dit land en bij de clubs. Alles is geëscaleerd en het zal de voetballers afschrikken", aldus Hesp.