Update: 'Ajax heeft geen belangstelling voor voormalig Twente-verdediger'

Update: 'Ajax heeft geen belangstelling voor voormalig Twente-verdediger'

20-07-2016 08:24
54

Ajax wordt steeds hardnekkiger verband gebracht met Roberto Rosales. De voormalige rechtsback van FC Twente, momenteel actief voor het Spaanse Málaga, lijkt in Zuid-Spanje geen toekomst te hebben.

Volgens het Spaanse La Opinión de Málaga is Ajax het meest concreet voor de verdediger uit Venezuela. Het vertrek van Ricardo van Rhijn naar Club Brugge maakt ruimte in de Amsterdamse selectie en doordat Ajax de vleugelverdediger nog kent vanwege zijn periode in Nederland, is Rosales een interessante optie, bericht het Spaanse medium.

Wedden

Meer odds

Málaga-trainer Juande Ramos ziet in Miguel Torres zijn vaste rechtsback, waardoor Rosales niet op veel speeltijd hoeft te rekenen. De Spaanse middenmoter wil de back bovendien van de hand door de nieuwe EU-regels in de Primera División. De selectie van elke club mag nog maar drie niet-Europeanen bevatten.

Rosales speelt inmiddels twee seizoenen in Spanje, waar hij de voorbije jaren basisspeler was. Hij heeft in Malaga nog een contract voor één seizoen. Ajax zou tot maximaal vijf miljoen euro willen gaan.

Update 20 juli, 08.24 uur: Ajax heeft geen enkele interesse in Roberto Rosales. De rechtsback van Málaga wordt in Spaanse media hardnekkig gelinkt aan een terugkeer naar de Eredivisie, maar volgens De Telegraaf is daar niets van waar. Rosales speelde in Nederland eerder voor FC Twente.