De Graafschap legt zich na 'veel te lange soap' definitief neer bij degradatie

De Graafschap legt zich na 'veel te lange soap' definitief neer bij degradatie

19-07-2016 17:48
30

De Graafschap heeft besloten géén bom te leggen onder de start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie en Jupiler League. De club uit Doetinchem heeft 'na uitvoerig intern overleg' besloten om af te zien van een spoedappèl.

Dat meldt De Graafschap dinsdag via de officiële kanalen. "Wij willen het als clubleiding niet op ons geweten hebben dat de clubs en hun supporters in Ere- en Eerste Divisie nog langer in onzekerheid zitten over de competitieplanning en -start", laat commercieel directeur Martine Zuil weten.

Wedden

Meer odds

"Daarnaast realiseren we ons dat een spoedappèl zomaar nog zou kunnen leiden tot schorsing van het besluit van de Beroepscommissie, waarmee FC Twente, en het complete Nederlandse voetbal, opnieuw met een groot probleem zou kunnen worden opgezadeld."

De Graafschap zette in op een negentiende plek, omdat 'het alsnog uit de Eredivisie laten verwijderen van FC Twente nooit ons doel is geweest'. "De Graafschap wil, na deze al veel te langdurige soap, nu rust in het Nederlandse betaald voetbal en legt zich dus neer bij het feit dat de club het komend seizoen in de Jupiler League voetbalt."

Dat betekent hoe dan ook niet dat De Graafschap het er helemaal bij laat zitten. De club verwacht nog steeds een 'serieus gebaar' van de KNVB en houdt de bodemprocedure tegen de voetbalbond aan. De KNVB zelf heeft inmiddels contact gezocht met De Graafschap en aangegeven te willen praten.