Pirlo wil dat Balotelli draad weer oppakt: 'Mario frustreert me'

Pirlo wil dat Balotelli draad weer oppakt: 'Mario frustreert me'

19-07-2016 23:38
7

Andrea Pirlo heeft zich verbaasd over de manier waarop de loopbaan van Mario Balotelli tot dusver is verlopen. De Italiaanse spelmaker had gedacht dat het enfant terrible veel verder zou zijn.

Balotelli werd jarenlang een grote toekomst voorgeschreven, maar wist het bij zijn clubs eigenlijk zelden waar te maken. Een conclusie die ook Pirlo trekt. "Ik heb met de beste spitsen ter wereld gespeeld en ik kan je zeggen dat Mario alles in huis heeft om daarbij te horen. Ik had gedacht dat hij nu ook op dat niveau zou zijn. Daar hoort hij namelijk. Hij mag nu geen tijd meer verspelen", aldus de speler van New York City FC tegen The Daily Mirror.

Wedden

Meer odds

"Mario heeft voor zoveel grote clubs gespeeld en is nog altijd maar 25 jaar", vervolgt Pirlo. "Er is nog tijd voor hem om de top te halen, maar dan moet hij zijn volgende club heel bewust uitkiezen. Ik heb dingen over hem en een transfer naar China gelezen. Met alle respect voor die competitie, maar dat moet Mario nog niet doen."

Pirlo laat het verder aan Balotelli zelf over. "Ik heb geen advies meer voor hem. Hij kent zijn eigen kwaliteiten, vanaf nu is het aan Mario. Hij frustreert me, maar tegelijkertijd heb ik ook een zwak voor hem."