'Arias niet te laat vanwege transferperikelen: PSV wil back snel vergeven'

'Arias niet te laat vanwege transferperikelen: PSV wil back snel vergeven'

20-07-2016 07:09
2

PSV zet waarschijnlijk nog deze week een punt achter het conflict met Santiago Arias. De rechtsback keerde te laat terug van vakantie, maar in Eindhoven zit niemand te wachten op een langdurige twist.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Arias kreeg langer vakantie vanwege zijn deelname aan de Copa América, maar meldde zich niet op de afgesproken datum bij PSV. Trainer Phillip Cocu nam dat hoog op. Hij liet de Colombiaan de afgelopen dagen meetrainen met Jong PSV en gaf de 24-jarige verdediger een boete.

PSV lijkt echter bereid om Arias snel te vergeven. Afgelopen week werd duidelijk dat er geen sprake is van een transferconflict en dat hij slechts onzorgvuldig heeft gehandeld. Arias arriveerde afgelopen zondag in Nederland, twee dagen later dan de planning van PSV. Met de verwachte terugkeer van de vleugelverdediger heeft Cocu bijna alle troeven weer tot zijn beschikking.

Overigens veroverde Arias met Colombia eind juni een bronzen medaille op de Copa América. In de troostfinale werden de Verenigde Staten verslagen.