'Situatie in Turkije schopt FC Utrecht-transfer in de war: aanvaller in dubio'

'Situatie in Turkije schopt FC Utrecht-transfer in de war: aanvaller in dubio'

20-07-2016 09:04
12

FC Utrecht-aanvaller Nacer Barazite heeft meerdere aanbiedingen op zak uit Turkije. Voetbal International meldt dat woensdag. De 26-jarige speler twijfelt echter of hij aan de slag wil gaan in de Süper Lig. Dat heeft vooral te maken met de instabiele politieke situatie in het land. 

Afgelopen weekeinde mislukte een coup van het Turkse leger. De chaos is momenteel groot in Turkije en daarom twijfelt Barazite, die bij Utrecht nog een contract voor één jaar heeft, over een transfer naar het land. Gesprekken tussen de rechtspoot en de verliezend bekerfinalist over een nieuwe verbintenis zijn op niets uitgelopen. Het is voor Utrecht interessant om Barazite deze zomer te verkopen, aangezien hij over twaalf maanden transfervrij stadion Galgenwaard uit kan wandelen. 

Letschert
Rond Timo Letschert is er vooralsnog geen beweging. VI schrijft dat de verdediger zijn zinnen had gezet op een overstap naar een Nederlandse topclub; Ajax en PSV zijn de afgelopen maanden aan hem gelinkt. De titelkandidaten hebben allebei echter voor andere opties gekozen. Letschert (23), die sowieso wil verkassen, richt zich nu op een transfer naar Engeland of Duitsland.