Stam wilde ook Eredivisie-spits inlijven: Kies in deze fase niet voor het geld

Stam wilde ook Eredivisie-spits inlijven: "Kies in deze fase niet voor het geld"

20-07-2016 09:32
6

Net als Roy Beerens en Joey van den Berg had ook Wout Weghorst deze zomer de kans om aan de slag te gaan bij het Reading van manager Jaap Stam. De Heracles Almelo-spits opteerde echter bewust voor een transfer naar AZ. 

"Ik kies in deze fase niet voor het geld. Ik wil het uiterste uit mijn mogelijkheden halen. Liever bewandel ik dezelfde weg als Vincent Janssen", is de 23-jarige targetman stellig in gesprek met Voetbal International. Met een glimlach: "Ik heb al een keer Jong Oranje gehaald."

Een halfjaar geleden had Weghorst óók al de kans om de Noordzee over te steken. Cardiff City wilde hem contracteren. "Ze wilden mij graag hebben, ikzelf wilde ook graag. De onderhandelingen tussen de clubs duurden lang, ik heb zelf gezegd: laat mijn percentage van de afkoopsom maar zitten."

"Het ging mij om de sportieve stap, al zou ik daar enorm gaan verdienen. De volgende dag ging ik met Heracles op trainingskamp en ik hoorde verder niets meer. Uiteindelijk besloot ik zelf om me volledig op Heracles te focussen", besluit de rechtspoot.