'Chelsea moet 30 miljoen vrijmaken voor aan Feyenoord gelinkte Zweed'

'Chelsea moet 30 miljoen vrijmaken voor aan Feyenoord gelinkte Zweed'

20-07-2016 10:26
9

Chelsea gaat zich deze zomer mogelijk versterken met Victor Lindelof. De 22-jarige verdediger van Benfica wordt al maanden in de gaten gehouden door Antonio Conte, de nieuwe manager van The Blues.

Conte kwam Lindelof als bondscoach van Italië tegen op het EK in Frankrijk. Het optreden van de Zweed was zó overtuigend, dat de nieuwe Chelsea-manager definitief overstag zou zijn gegaan. Het Portugese Record meldt zelfs dat de trainer en speler na de wedstrijd al een woordje hebben gewisseld.

De leiding van Chelsea moet wel diep in de buidel tasten om aan de transferwens van Conte te voldoen. Lindelof heeft een ontspanningsclausule van dertig miljoen euro in zijn contract staan. Benfica is niet van plan hem voor minder te laten gaan.

Lindelof speelde op het EK alle wedstrijden voor Zweden, dat werd uitgeschakeld in de groepsfase. De teller staat bij Benfica pas op zestien competitiewedstrijden. Sinds de start van 2016 is hij een vaste waarde. Opvallend is dat Lindelof in de winterstop nog werd gelinkt aan een overstap naar Feyenoord.