PEC speelt speciaal oefenduel: Geen idee hoe ze bij ons terecht zijn gekomen

PEC speelt speciaal oefenduel: "Geen idee hoe ze bij ons terecht zijn gekomen"

20-07-2016 12:15
6

PEC Zwolle speelt woensdagavond niet zomaar een oefenduel. Speciaal op uitnodiging van Panathinaikos speelt de equipe van Ron Jans in Griekenland. De gevallen topclub neemt bovendien het grootste gedeelte van de kosten voor zijn rekening.

Met de wedstrijd tegen PEC viert Panathinaikos de opening van het thuisseizoen. "Geen idee hoe ze bij ons terecht zijn gekomen", zegt aanvoerder Bram van Polen lachend in De Stentor. "Ze willen zeker aan het zelfvertrouwen werken."

Jans: "Blijkbaar hebben we de laatste jaren toch iets goeds gedaan. Dit zijn wedstrijden waar we met z'n allen van moeten genieten. Natuurlijk, het is een mooi stukje teambuilding, maar ik wil ook dat we ons voetballend laten gelden. De reis, een avondduel, in een grote Europese stad; dit is een kwaliteitswedstrijd en geeft ons weer een flink stuk internationale ervaring."

Panathinaikos legt bij monde van bestuurslid Spyros Vlachos de keuze voor PEC uit. "Het Nederlands voetbal staat nog steeds hoog aangeschreven bij ons en we hoorden hele goede verhalen over PEC Zwolle."