Update: gefrustreerd Sunderland komt met statement over Allardyce

Update: gefrustreerd Sunderland komt met statement over Allardyce

20-07-2016 22:41
16

Britse media weten het zeker: Sam Allardyce (Sunderland) wordt binnen 24 uur aangesteld als nieuwe bondscoach van Engeland. Onder meer Sky Sports meldt dat de Engelse voetbalbond (FA) na enkele gesprekken met diverse kandidaten nu de knoop heeft doorgehakt. 

Voor de 61-jarige Allardyce wordt zijn aanstelling bij The Three Lions de kroon op een lange trainerscarrière, die begon in 1991 bij het nietige Limerick. Bekend werd Big Sam als manager van Bolton Wanderers (1999-2007). Die club liet hij naar de Premier League promoveren en uitgroeien tot een subtopper in het Engelse voetbal. 

Na Bolton volgden nog een aantal avonturen. Allardyce stond aan het roer bij Newcastle United, Blackburn Rovers en West Ham United. In oktober 2015 werd hij door Sunderland aangesteld als opvolger van de opgestapte Dick Advocaat. De Brit slaagde erin om The Black Cats voor het hoogste niveau te behouden. 

Na het desastreus verlopen EK vertrok Roy Hodgson onmiddellijk als bondscoach. Ook onder meer Guus Hiddink, Steve Bruce en Jürgen Klinsmann werden genoemd als kandidaten voor de vacature. 

Update: 22:41 uur: Door alle berichten heeft Sunderland zich genoodzaakt gevoeld om te reageren. 'We zijn ons bewust van alle speculaties in de media', schrijft de club in een kort statement. 'Maar op dit moment blijft Sam Allardyce manager van Sunderland.' The Black Cats richten zich ook tot hun aanhang. 'We delen de woede en de frustratie. We werken eraan om deze zaak af te sluiten in het belang van Sunderland.'