Update: Dortmund en Bayern bevestigen spectaculaire transfer Götze

Update: Dortmund en Bayern bevestigen spectaculaire transfer Götze

21-07-2016 12:05
9

Mario Götze staat voor een terugkeer naar Borussia Dortmund. De nummer twee van Duitsland heeft een akkoord bereikt met Bayern München over een transfer van de 24-jarige Duitser.

Dat meldt Kicker woensdagavond. Het Duitse medium schrijft dat Dortmund een slordige 26 miljoen euro overmaakt naar Bayern, waar Götze de afgelopen drie jaar speelde. Dat is elf miljoen euro minder dan het bedrag dat Bayern in de zomer van 2013 op tafel legde in de onderhandelingen met Dortmund.

Wedden

Meer odds

Het bericht uit Duitsland markeert zo goed als zeker het einde aan de lange stroom van geruchten over de toekomst van Götze. Een transfer naar de Premier League leek in de lucht te hangen, met de belangstelling van Liverpool en Tottenham Hotspur, maar van een deal kwam het niet.

Verwacht wordt dat Götze donderdag wordt gepresenteerd door Dortmund. In München kon de WK-held van Duitsland het nooit bolwerken. Afgelopen seizoen kwam hij onder Pep Guardiola nauwelijks aan spelen toe, terwijl opvolger Carlo Ancelotti hem in principe ook niet nodig denkt te hebben. In totaal kwam Götze tot 36 doelpunten en 23 assists in dienst van Bayern.

Update 23.04: Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, bevestigt dat er een akkoord ligt met Borussia Dortmund over de transfer van Mario Götze. "Ik kan hierbij bevestigen dat we constructieve gesprekken hebben gehad met Dortmund, Mario, zijn zaakwaarnemer en zijn vader. Ik denk dat we donderdag de knoop kunnen doorhakken", aldus Rummenigge.

Update 21/7 12.05: Mario Götze maakt officieel de overstap van Bayern München naar Borussia Dortmund. Dat bevestigt laatstgenoemde club donderdag even na 12.00 uur via de officiële kanalen. Götze, die een vierjarig contract ondertekent en nog een medische keuring moet ondergaan, bewandelde drie jaar geleden nog de omgekeerde weg.