Update: 'Vitesse hakt knoop door en gaat werk maken van doelman'

Update: 'Vitesse hakt knoop door en gaat werk maken van doelman'

21-07-2016 23:08
2

Henk Fraser is tevreden over zijn huidige Vitesse-selectie. De kersverse trainer van de Arhemmers voorspelt weinig vuurwerk meer op de transfermarkt.

"Als er iemand uit de buitencategorie zich nog aandient in de laatste fase van de transferperiode kan er nog een poging worden gedaan door de club om de selectie te versterken", zegt Fraser in De Telegraaf. "Maar eigenlijk hebben we het op dit moment redelijk staan." 

Fraser vervolgt: "Vitesse heeft veel talenten in de eigen opleiding en die worden zeer gewaardeerd binnen de eigen club. Die jongens moeten we helpen richting het eerste elftal. We hebben niet voor niets zes jonge talenten laten doorstromen."

Vorige week vroeg aanvoerder Guram Kashia hardop om een spits. Voor die positie komt de negentienjarige Yuning Zhang in aanmerking, en wordt Abiola Dauda te licht bevonden. "Ook pas negentien jaar", zegt Fraser over Zhang. "Hij is hier vorig jaar gekomen en debuteerde in de tweede helft van het seizoen. Hij speelt voor China en is zeer talentvol. Hij moet nog leren zijn krachten goed te verdelen. Maar ach, door een paar keer vallen word je meestal wel sterker."

Mogelijk trekt Vitesse testdoelman Michael Tornes nog aan. Over hem moeten de Arnhemmers nog een besluit nemen.

Update 23:08: Volgens De Gelderlander heeft Vitesse besloten dat het Michael Tornes wil inlijven. De Deense doelman heeft de Arnhemse clubleiding voldoende overtuigd tijdens zijn proefperiode. De gesprekken tussen de clubleiding en de zaakwaarnemer van Tornes zijn momenteel gaande.