Klopp zet Liverpool-keeper ineens in als spits: Hij heeft het geweldig gedaan

Klopp zet Liverpool-keeper ineens in als spits: "Hij heeft het geweldig gedaan"

21-07-2016 08:34
10

Liverpool-manager Jurgen Klopp gaf de jonge doelman Shamal George woensdag niet de kans tussen de palen, maar als spits. De oefenmeester moest dat noodgedwongen doen, aangezien Lucas Leiva geblesseerd naar de kant ging.

Klopp had al zijn wissels al gebruikt en zag George nog op de bank zitten. De achttienjarige keeper werd direct in de spits gezet. Uiteindelijk won Liverpool met 2-0 van Huddersfield Town. George ging eenmaal alleen af op de keeper van de tegenstander, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Zowel de keeper als Klopp zag de humor wel in van de avond.

"Vanaf de bank werd geroepen: 'Kom op, we hebben Shamal nog'. Op dat moment had ik de boel met tien man georganiseerd", vertelde Klopp na afloop tegenover Sky Sports. George mocht nog bijna een strafschop nemen. Alberto Moreno schoot 'm echter raak. "Het was niet tijd voor een 'funny' keuze. Bij geen enkele wedstrijd waarin het 1-0 staat kan je zo'n besluit nemen."

"Als het 4-0 of 5-0 is, dan kan je zo'n keuze overwegen. Maar ook dan is het een gebrek aan respect naar je tegenstander toe", zei Klopp over de beslissing om George de strafschop niet te gunnen. Tegenover Liverpool Echo zei de manager over George: "Hij heeft het geweldig gedaan."