Lelieveld, Bergwijn en Schuurman

VP Talentenjacht: 10 Eredivisie-tieners om dit seizoen in de gaten te houden

VP Talentenjacht: 10 Eredivisie-tieners om dit seizoen in de gaten te houden

21-07-2016 13:30
19

Over ruim twee weken barst het Eredivisie-geweld weer los. Wij verheugen ons op een seizoen vol sensatie, spectaculaire goals en spanning. Elk jaar weer staan er in onze vaderlandse competitie nieuwe talenten op en worden we verrast door tieners die vol bravoure en enthousiasme doorbreken op het hoogste niveau. Welke talenten komen in 2016/17 om de hoek kijken? Tien spelers waar VoetbalPrimeur hoge verwachtingen van heeft! 

Julian Lelieveld (Vitesse, 24/11/1997)
De weg ligt in de Gelredome open voor rechtsback Lelieveld (18) na de verrassende transfer van Kevin Diks naar Fiorentina. Een jaar geleden maakte hij zijn officiële debuut in het geel-zwart. Eind 2015 beloonde Vitesse de vleugelverdediger met een nieuw contract tot de zomer van 2020. "De ontwikkeling van Diks is voor mij een goed en inspirerend voorbeeld", werd Lelieveld destijds geciteerd op de website van zijn club. 

Matthijs de Ligt (Ajax, 12/08/1999)
De Ligt (16) speelt al sinds zijn negende in de jeugdopleiding van Ajax. Een klein jaar geleden zette de verdediger zijn handtekening onder zijn eerste profcontract in de Arena. De Ligt is groot, tweebenig en sterk in de opbouw van achteruit. In juni werd hij verkozen tot het grootste talent uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij sloot daarmee aan in een rij met onder meer Christian Eriksen, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Dit seizoen mag De Ligt het eerst laten zien in de Jupiler League, bij Jong Ajax. 

Rashaan Fernandes (Feyenoord, 29/08/1998)
Tijdens een benefietwedstrijd tegen Sparta, in maart, mocht Fernandes zijn talent etaleren in De Kuip. Giovanni van Bronckhorst was diep onder de indruk. De zeventienjarige rechtsbuiten weet dat er komend seizoen kansen liggen op de flanken. Feyenoord zoekt nadrukkelijk naar nieuwe vleugelaanvallers, maar misschien doet de technische staf er verstandig aan om Fernandes nu al voor de leeuwen te gooien. 

https://gyazo.com/7549784ec08a72605f5cbafae0eb2abb

Rick van Drongelen (Sparta, 20/12/1998)
Tijdens het kampioensjaar van Sparta maakte de piepjonge Van Drongelen veel indruk in de achterhoede van de Rotterdamse club. PSV en Chelsea zouden de zeventienjarige Zeeuw hoog op hun verlanglijst hebben staan. Voorlopig gaat Van Drongelen echter nergens heen. Dit seizoen wil hij zich onder de vleugels van trainer Alex Pastoor doorontwikkelen op het Kasteel. Van een jaar Eredivisie-voetbal kan hij alleen maar nóg beter worden. 

Jeremy Helmer (AZ, 03/07/1997)
Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen laat Helmer zich zien bij AZ - en hoe. Tijdens een oefenduel met Almere City (4-0) tekende de aanvallende middenvelder onlangs voor een hattrick. Door het vertrek van Thom Haye en de aanstaande transfer van Markus Henriksen lonken er voor Helmer speelminuten in de Eredivisie en de Europa League. Zijn officiële debuut moet nog plaats vinden. 

Jari Schuurman (Willem II, 22/02/1997)
Clubman Jan Boskamp vindt het onbegrijpelijk dat Schuurman dit seizoen door Feyenoord wordt gestald bij Willem II. Toch lijkt de keuze van de Rotterdamse club en de international van Oranje onder 19 logisch. In Tilburg kan Schuurman (19) wekelijks speelminuten maken en zich ontwikkelen tot een Eredivisie-waardige middenvelder. De kans bestaat overigens ook dat trainer Erwin van de Looi hem gaat gebruiken als hangende rechtsbuiten. 

Mitchell van Bergen (Vitesse, 27/08/1998)
De zestienjarige Van Bergen werd in december 2015 de jongste Vitesse-debutant ooit toen Peter Bosz hem liet invallen tijdens het competitieduel met FC Twente. De in Oss geboren aanvaller ligt tot medio 2018 vast in Arnhem. Vitesse kaapt hem een jaar geleden weg uit de jeugdopleiding van Willem II. Henk Fraser schijnt een hoge dunk te hebben van de tiener. 

https://gyazo.com/00d5ca3c073dc0834baf20e7e8713184

Giovanni Troupée (FC Utrecht, 20/03/1998)
De enige speler in dit lijstje die zelfs al een Eredivisie-doelpunt op zijn naam heeft staan. Troupée pakte in de slotfase van het afgelopen seizoen zijn kans toen de defensie van FC Utrecht werd getroffen door een blessuregolf. Fans omschrijven hem als 'de nieuwe Stijn Vreven'. Een basisplaats ligt in het verschiet voor de achttienjarige back. 

Steven Bergwijn (PSV, 08/10/1997)
De verwachtingen zijn hooggespannen rond PSV-pareltje Bergwijn. Afgelopen seizoen maakte hij indruk in de Jupiler League en ook bij Oranje onder 19 behoort de vleugelaanvaller doorgaans tot de uitblinkers. Dit moet het jaar worden van Bergwijn, die onlangs tot medio 2021 bijtekende in Eindhoven. Maxime Lestienne is vertrokken en ook Luciano Narsingh zwaait waarschijnlijk af - dus er liggen sowieso kansen. 

Calvin Verdonk (PEC Zwolle, 26/04/1997) 
De derde contractspeler van Feyenoord in dit lijstje. Verdonk wordt in Rotterdam-Zuid gezien als één van de grootste talenten van de club. Omdat de concurrentie in de achterhoede fors is én omdat Verdonk ontegenzeggelijk baat heeft bij een seizoen waarin hij 20 á 25 wedstrijden speelt op het hoogste niveau, is hij verhuurd aan subtopper PEC Zwolle. Daar mag de stopper bewijzen dat-ie inderdaad goed genoeg is voor een doorbraak in De Kuip. 

Welke namen mis jij in dit rijtje? Van wie heb jij hoge verwachtingen? Deel het in de comments!