'Nieuweling' Götze diep door het stof op Dortmund-website: Ik heb spijt

'Nieuweling' Götze diep door het stof op Dortmund-website: "Ik heb spijt"

21-07-2016 12:31
21

Borussia Dortmund maakte donderdagmiddag bekend dat Mario Götze terugkeert op het oude nest. De 24-jarige Duitser komt over van Bayern München is dolblij met de deal.

Iets meer dan drie jaar geleden bewandelde Götze de omgekeerde weg, maar zijn verblijf in München liep uit op een teleurstelling. De terugkeer naar Dortmund, waar hij voor vier seizoenen gaat tekenen, komt dan ook als geroepen. "Het was in 2013 een bewuste keuze om Dortmund te verruilen voor Bayern, daar ga ik me niet achter verschuilen", aldus Götze op de Dortmund-website.

De overstap werd hem niet in dank afgenomen door veel fans, die opnieuw overtuigd zullen moeten worden. Götze betuigt spijt. "Drie jaar later heb ik spijt van de keuze om Dortmund te verlaten. Met de kennis van nu zou ik het niet nog een keer doen. Ik kan goed begrijpen dat veel fans mij destijds niet begrepen."

"Ik wil alle mensen, ook zij die mij niet met open armen zullen ontvangen, weer voor me te winnen door goed te spelen. Het is mijn doel om weer in topvorm te komen. Voor ons allemaal, de club en de BVB-fans", aldus Götze, die afsluit met een dankwoord voor Karl-Heinz Rummenigge (voorzitter Bayern München). "Zonder hem had ik hier niet gestaan."