'Guardiola beslist strijd om wonderkind van 32 miljoen in voordeel Man City'

'Guardiola beslist strijd om wonderkind van 32 miljoen in voordeel Man City'

21-07-2016 12:55
39

Niet Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Manchester United of Paris Saint-Germain, maar Manchester City lijkt Gabriel Jesus binnen te halen. De Braziliaanse aanvaller zou zijn gevallen voor de avances van Pep Guardiola.

Dat meldt Sport donderdag. De Catalaanse krant schrijft dat Manchester City een slordige 32 miljoen euro op tafel legt voor Jesus, die overkomt van het Braziliaanse Palmeiras. De afgelopen weken was de naam van Jesus niet weg te slaan uit alle transferdagboeken. City lijkt een einde te maken aan die onzekerheid.

Palmeiras en zaakwaarnemer Cristiano Simoes hebben inmiddels toestemming gegeven aan Manchester City om Jesus medisch te keuren. De negentienjarige aanvaller, die al jaren in de hoofdmacht van Palmeiras speelt, tekent waarschijnlijk voor vijf jaar in Manchester.

Inmenging van Guardiola, die Jesus overtuigde om voor City te kiezen, zou hem het laatste zetje hebben gegeven. Verwacht wordt dat hij voorlopig wel in Brazilië blijft, tot het seizoen in december is afgelopen. Guardiola zal vervolgens in de winter beslissen of hij al gebruik wil maken van Jesus.