Toptransfer voor Everton: belangrijke pion van kampioen Leicester tekent

Toptransfer voor Everton: belangrijke pion van kampioen Leicester tekent

21-07-2016 16:07
5

Door de eventuele aanstelling van Jordi Cruijff als technisch directeur van Everton kan een dikke streep. De club van manager Ronald Koeman maakt donderdagmiddag bekend dat Leicester City-scout Steve Walsh die functie gaat bekleden op Goodison Park. 

Walsh heeft een fraaie reputatie in Engeland. Hij staat bekend als de man die onder meer N'Golo Kanté, Riyah Mahrez en Jamie Vardy naar Leicester haalde - en daarmee indirect verantwoordelijk was voor de sensationele landstitel van afgelopen seizoen. 

Koeman, deze zomer aangesteld als nieuwe manager bij The Toffees, drong er bij de clubleiding op aan dat er een technisch directeur aangesteld diende te worden. Marc Overmars (Ajax) en met name Cruijff (Maccabi Tel Aviv) werden aan de job gelinkt. Het is dus Walsh geworden. De Brit is trots op zijn aanstelling. 

"Ik voel me trots en bevoorrecht dat ik technisch directeur wordt bij zo'n fantastische club met een geweldige historie. Dit voelt als het begin van een nieuw tijdperk, het potentieel bij deze club is enorm exciting", tekent de website van Everton op uit zijn mond.