FC Twente versterkt zich met Ghanees: Zowel op de vleugel als op de 10

FC Twente versterkt zich met Ghanees: "Zowel op de vleugel als op de 10"

21-07-2016 19:04
35

FC Twente huurt dit seizoen Yaw Yeboah van Manchester City. Dat maakt de formatie uit Enschede donderdagavond bekend via de digitale kanalen. Yeboah (19) is een Ghanese aanvaller die vorig jaar door City gestald werd bij Lille. 

"Ik kijk er erg naar uit om voor FC Twente te spelen. Vorig seizoen heb ik ervaring opgedaan bij Lille in de Ligue 1. De coach heeft me daar bij het eerste team gehaald en mij het vertrouwen gegeven. Dat is belangrijk voor me", vertelt een enthousiaste Yeboah op de website van Twente. 

"Ik ben een speler die wil laten zien hoe goed die kan voetballen, maak graag individuele acties en ik wil altijd de bal hebben. Ik kan zowel op de vleugel als op de 10 spelen. Bij FC Twente hoop ik veel minuten te maken en belangrijk te zijn. Thomas (Agyepong, red.) heeft me veel over FC Twente verteld en ik heb er veel zin in."

In 2014 haalde Manchester City, waarmee Twente goede banden onderhoudt, Yeboah weg bij de Ghanese Right to Dream Academy. De tiener moet overigens nog medisch gekeurd worden, meldt de formatie uit Enschede.