Indrukwekkend PSV rolt in Gelredome na Sporting ook FC Porto op

21-07-2016 22:49
41

Nadat eerder Sporting Lissabon al met 5-0 werd opgerold, moest donderdagavond ook FC Porto er aan geloven. PSV maakte in de Gelredome opnieuw korte metten met een Portugese opponent: 3-0.

PSV trad in de Gelredome aan met een sterke formatie. Zo begon Andrés Guardado voor het eerst deze voorbereiding in de basis en verschenen ook onder meer Gaston Pereiro, Luuk de Jong, Davy Pröpper en Jetro Willems aan de aftrap. Het was Pröpper die na 23 minuten de score opende namens de ploeg van coach Phillip Cocu.

De middenvelder schoot droog raak na een goede actie van de sterk spelende Pereiro. Nog voor rust verdubbelde de Nederlandse landskampioen de marge. Tien minuten voor het einde van de eerste helft kopte Porto-speler Felipe de bal na een aangesneden vrije trap van Willems achter zijn eigen doelman (2-0).

In de tweede helft gebeurde er lange tijd bijzonder weinig, maar werd het een kwartier voor tijd nog wel 3-0. Adam Maher, die zich met doelpunten laat gelden tijdens de voorbereiding, was het eindstation van een zeer fraaie PSV-aanval, opgezet door Willems, Pereiro en De Jong. PSV blijft door de fraaie zege prima presteren en lijkt klaar voor het duel om de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord.