Enrique wacht beslissing Messi af: 'Hij zei dat na een verloren finale'

Enrique wacht beslissing Messi af: 'Hij zei dat na een verloren finale'

22-07-2016 13:12
2

De beslissing van Lionel Messi om een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan, is bij FC Barcelona met gemengde gevoelens onthaald. Trainer Luis Enrique denkt garen te kunnen spinnen bij de keuze van de 29-jarige dribbelaar.

Een emotionele Messi riep eind vorige maand het beter was om te stoppen als international, nadat hij met Argentinië de finale van de Copa América had verloren. In de beslissende strafschoppenserie tegen Chili was de meervoudig winnaar van de Ballon d'Or de eerste die miste. Onder meer Diego Maradona en de Argentijnse president Mauricio Macri bemoeiden zich er naderhand mee.

Barça-coach Enrique hield zich tot dusver stil, maar heeft gemengde gevoelens bij de uitspraken van Messi. "Als ik spreek als trainer van Barcelona, denk ik niet dat het slecht voor ons is. Het betekent dat hij minder wedstrijden en verre reizen heeft", zegt Enrique tegen Spaanse media. "Ik zeg niet dat het een perfecte situatie is, maar hij heeft dan wel meer tijd om te rusten."

Enrique juicht echter niet te vroeg. "Hij zei dat na een moeilijke tijd, na een verloren finale. Hij moet nog steeds bevestigen of hij wel of niet doorgaat als international. Als voetbalfan, hoop ik dat hij voor Argentinië blijft spelen. Maar als coach van Barcelona… Laten we zien wat er gaat gebeuren."