Suarez hoopt als vriend en voetbalfan op Messi: Ik denk dat hij terug zal keren

Suarez hoopt als vriend en voetbalfan op Messi: "Ik denk dat hij terug zal keren"

22-07-2016 14:54
1

Lionel Messi en Neymar hebben onlangs hun contract bij FC Barcelona verlengd. Van het aanvalstrio MSN ligt alleen Luis Suaréz 'slechts' tot medio 2019 vast. Toch maakt de Uruguayaan zich nog geen zorgen. 

"Ik heb gewoon een contract", zo begint Suarez tegenover Mundo Deportivo. "Er is met mij nog niet over een nieuw contract gesproken, maar ik maak me geen zorgen. Ik weet dat de club mijn prestaties op waarde kan schatten." Behalve de contractperikelen gaat het in Barcelona ook nog over Messi, die de nationale ploeg van Argentinië voorgoed vaarwel heeft gezegd. "Lionel voelt zich goed, hij geniet van zijn vakantie. Hij is getergd om weer te spelen."

In de finale van de Copa America miste Messi dé penalty, waardoor Argentinië de eindzege misliep. "Het is jammerlijk wat er is gebeurd. Maar met zijn persoonlijkheid ben je altijd een leider. Hij heeft support nodig. Ik hoop niet dat hij het nationale team verlaat, als vriend en als voetbalfan zeg ik dat. In het verleden kon hij schijnbaar ook voor Spanje kiezen, maar zijn liefde voor Argentinië is onvoorwaardelijk. Wat er gebeurd is, is lastig. Maar ik denk dat hij terug zal keren", besluit Suarez.