'Juventus schakelt direct door naar Barcelona na recordtransfer Pogba'

'Juventus schakelt direct door naar Barcelona na recordtransfer Pogba'

22-07-2016 16:34
5

Juventus wil Ivan Rakitic van FC Barcelona overnemen. Dat melden het Spaanse Sport en het Italiaanse Sport Mediaset. Paul Pogba wordt al weken gelinkt aan Manchester United en bij een overstap van de Fransman wil Juve doorschakelen.

Pogba zou zo'n 120 miljoen euro moeten kosten, een recordbedrag. Juventus wil een deel van de opbrengsten gaan gebruiken om Rakitic naar Italië te halen. De Kroaat heeft een clausule van zo'n honderd miljoen euro in zijn contract staan, maar men verwacht dat Barcelona door de komst van Andre Gomes mee wil werken aan een transfer. Rakitic is naar verluidt niet blij met de transfer van de Portugees en de transferprijs kan weleens halveren.

Pogba speelde in de jeugd al voor Manchester United, maar daar werd hij weggestuurd. Bij Juventus wilde hij zich bewijzen en dat is gelukt: de afgelopen vier seizoenen werd de Italiaanse club kampioen en in 2015 werd de finale van de Champions League bereikt. Rakitic kwam via FC Basel bij Schalke 04 terecht. De Duitsers verkochten hem medio 2011 aan Sevilla, waarna hij in 2014 overstapte naar FC Barcelona.