Update: 'PSV legt zich er niet bij neer en strikt alsnog oefentegenstander'

Update: 'PSV legt zich er niet bij neer en strikt alsnog oefentegenstander'

23-07-2016 16:15
57

De voorbereiding van PSV is opnieuw in de war gebracht. Nadat eerder een oefenduel met Queens Park Rangers verboden werd, is er door de autoriteiten deze keer een streep gezet door de oefenwedstrijd van zaterdag tegen West Bromwich Albion.

Het duel met de Engelsen maakt deel uit van de FOX Sports Cup bij Vitesse. In Arnhem zijn signalen van ongeregeldheden doorgekomen, en zogenaamde PSV-supporters zouden daar een rol in spelen. Leden van de harde kern van PSV willen met supporters van Vitesse op de vuist gaan, meldt de gemeente Arnhem via de officiële kanalen.

"De grens is bereikt", zegt PSV-directeur Toon Gerbrands op de website van PSV. "Dit wangedrag heeft nu dus direct invloed op de manier waarop wij ons kunnen voorbereiden. We hebben een wedstrijd tegen QPR achter gesloten deuren moeten spelen. We hebben een trainingskamp naar Zwitserland moeten verplaatsen omdat we niet welkom waren in Duitsland. En nu dit. We gaan er alles aan doen om te achterhalen wie hier achter zit, want we tolereren dit niet langer."

Update 23/7 14.55: Het duel tussen PSV en West Bromwich Albion zal ook niet achter gesloten deuren plaatsvinden. De Engelse club is namelijk alweer vertrokken na Engeland. Dat meldt Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, via Twitter. Het is onduidelijk wat er nu met de toernooi-opzet gebeurt, aangezien Vitesse en FC Porto een wedstrijd meer zullen spelen dan PSV en WBA.

Update 23/7 16.15: PSV lijkt op het laatste moment toch nog een oefentegenstander te hebben gevonden. Sudinfo.be meldt dat PSV om 16.00 uur achter deuren oefent tegen het Belgische Excelsior Moeskroen. De Belgen speelden vrijdag een oefenduel, maar die wedstrijd werd na twintig minuten spelen afgelast door hevige regenval.