Zenit helpt Ajax handje en neemt sterspeler van CL-opponent PAOK over

Zenit helpt Ajax handje en neemt sterspeler van CL-opponent PAOK over

22-07-2016 19:43
15

Ajax heeft dinsdag één zorg minder wanneer het aantreedt tegen PAOK Saloniki. Smaakmaker van de Grieken, Robert Mak (25), is verkocht aan Zenit St. Petersburg.

Dat meldt de Russische club op het digitale thuis. De Slowaakse buitenspeler tekent een contract voor vier jaar bij de Russische topclub. Mak was afgelopen seizoen zeer belangrijk voor de Grieken. Hij wist in 46 wedstrijden twintig keer het doel te vinden en was drie keer de aangever bij een doelpunt. 

Mak speelde ook met de nationale ploeg van Slowakije op het EK in Frankrijk. In de drie poulewedstrijden tegen Wales, Rusland en Engeland was hij basisspeler. In de verloren achtste finale tegen Duitsland bleef hij op de bank.

Ajax wil dinsdag een grote stap zetten richting de play-offs van de Champions League. Om 20.45 uur begint de equipe van Peter Bosz in de Amsterdam Arena aan het heenduel met PAOK.Acht dagen later moet de klus afgemaakt worden in het Toumbastadion. Vorig seizoen ging het voor de Amsterdammers al mis in de derde voorronde van de Champions League: Rapid Wien was toen over twee duels te sterk.