Teleurstelling in Eindhoven: 'Wel erg snel voor makkelijkste oplossing gekozen'

Teleurstelling in Eindhoven: 'Wel erg snel voor makkelijkste oplossing gekozen'

22-07-2016 19:55
17

De voorzitter van de Supportersvereniging PSV heeft met afschuw gereageerd op het nieuwsfeit dat de wedstrijd tussen PSV en West Bromwich Albion niet doorgaat zaterdag. 'Fans' van PSV en Vitesse hebben roet in het eten gegooid. Toch moeten autoriteiten niet te snel toegeven, vindt Timmermans.

"Laten we niet te snel zwichten en angstig zijn in dit soort gevallen", begint Timmermans tegen het Eindhovens Dagblad. "Natuurlijk doen overheden hun werk en moeten zij zaken inschatten. Aangezien ik niet alle feiten ken, is het wat gevaarlijk om heel scherp te oordelen. Toch bestaat bij mij de indruk dat er tegenwoordig wel erg snel voor de makkelijkste oplossing wordt gekozen als er dreiging wordt bespeurd rondom oefenduels. Dan wordt het maar afgelast."

De afgelastingen zijn niet rechtvaardig tegenover de echte voetbalfans, zo vindt Timmermans. "Nog niet een half procent van de voetbalfans verpest het op deze manier voor ruim 99,5 procent van de mensen. Misdragingen moeten flink aangepakt worden. Vooraf overal bang voor zijn, is in dit verhaal absoluut geen oplossing. Ik vind dit in ieder geval een zorgwekkende ontwikkeling. We streven naar normalisatie en toch worden voor supporters steeds meer drempels opgeworpen om wedstrijden te bezoeken, ook weer bij de Johan Cruijff Schaal", aldus Timmermans.

Lees ook: Triest: voorbereiding PSV opnieuw in de war vanwege signalen voor rellen