PSV is er helemaal klaar mee: 'Wij willen graag weten wie deze mensen zijn'

PSV is er helemaal klaar mee: 'Wij willen graag weten wie deze mensen zijn'

23-07-2016 07:05
21

Het verboden oefenduel met West Bromwich Albion krijgt wat PSV betreft een staartje. De wedstrijd, die zaterdag gespeeld zou worden in Arnhem, gaat niet door omdat de autoriteiten vrezen voor ongeregeldheden. De clubleiding van de landskampioen wil uitzoeken wie hierachter zitten. Voor PSV is de maat vol.

"Wij willen heel graag weten wie de mensen zijn die voor deze dreiging rond oefenduels zorgen", zegt PSV-directeur Toon Gerbrands in het Eindhovens Dagblad. "De politie heeft deze info en deelt dat met de burgemeesters, maar niet met ons. Wij kunnen dus weinig doen omdat we niet weten wie er verantwoordelijk zijn. Wij willen onze verantwoordelijkheid maar wat graag nemen en offeren daar onze tijd voor op."

Gerbrands en collega Marcel Brands willen samen met de betrokkenen om tafel. "Om eens haarfijn uit te leggen wat dit soort gedrag betekent voor onze club", zegt Gerbrands. "Deze mensen mogen vervolgens uitleggen welk voordeel PSV zou kunnen hebben bij hun gedrag. Op dat laatste punt zijn we snel uitgepraat en dat zullen Marcel en ik duidelijk uitleggen. Wie zich PSV-supporter noemt en de club doelbewust schaadt, hoeft zich geen supporter te noemen. En als ik dit soort gedrag normaal begin te vinden, moet ik wat anders gaan doen. De maat is vol."

In Arnhem houden ze er rekening mee dat 'supporters' van PSV alsnog naar de stad komen. "We zijn daar extra alert op", zegt Arndt Stroink, veiligheidsadviseur van de Arnhemse burgemeester, tegen De Gelderlander. In deze zaak treft de Engelse fans van West Bromwich geen blaam. "Het is sneu voor de Engelsen", aldus Stroink.