'Van Gaal laat kansen op bondscoachschap België zelf flink slinken'

'Van Gaal laat kansen op bondscoachschap België zelf flink slinken'

23-07-2016 08:12
7

België hoeft niet te rekenen op een sollicitatie van Louis van Gaal. Trainers kunnen hun interesse in het bondscoachschap kenbaar maken, maar Van Gaal is geenzins van plan dit te doen. 

Volgens Het Nieuwsblad heeft Van Gaal laten weten dat hij zeker geen sollicitatieformulier zal invullen. Hij vindt namelijk dat hij zelf gevraagd moet worden. Ook Guus Hiddink zal zijn CV om dezelfde reden niet insturen. Daarmee slinken de kansen van beide heren zienderogen. De Belgische voetbalbond heeft namelijk duidelijk gesteld dat alleen de mensen die solliciteren echt een kans maken op de job.

Het probleem daarbij is wel dat de coaches die solliciteren vaak al een tijdje werkloos zijn, doorgaans geen goed teken voor een trainer. Onder meer Luis Fernandez, die dit jaar in onderling overleg vertrok bij Guinee, heeft zich kandidaat gesteld. Ook de namen van Alain Perrin, Rudi Garcia en Marcello Lippi circuleren.   

Ondertussen begint de tijd voor de Belgen wel te dringen, want in september begint de nieuwe WK-kwalificatie. Marc Wilmots is vertrokken als bondscoach van de Rode Duivels na de uitschakeling in de kwartfinale van het EK in Frankrijk.