Van de Looi uit zorgen bij Willem II: 'Ik heb aantal keer tot tien moeten tellen'

Van de Looi uit zorgen bij Willem II: 'Ik heb aantal keer tot tien moeten tellen'

23-07-2016 08:27
10

Ideaal is de situatie bij Willem II niet. Volgens trainer Erwin van de Looi hebben de Tilburgers een selectie die kwantitatief én kwalitatief onder de maat is. Bovendien is de portemonnee van Willem II slecht gevuld.

Ondertussen dringt de tijd wel, want over twee weken gaat de Eredivisie weer van start. "Ik heb best al een aantal keer tot tien moeten tellen omdat het niet lukte een speler binnen te halen die we graag hier hadden gehad", zegt Van de Looi in De Telegraaf. "Dat baart uiteraard zorgen. In elke linie moet er minimaal één kwaliteitsspeler bij en ónze deadline ligt daarvoor op de competitiestart over twee weken thuis tegen Vitesse."

Met de huidige selectie voorspelt Van de Looi een lastig seizoen voor Willem II. "Dat is geen diskwalificatie voor degenen die er nu zijn, maar als je kijkt naar wie er allemaal zijn weggegaan en waar de groep vorig jaar is geëindigd, dan moet er gewoon nog wat bij", zegt de voormalige trainer van FC Groningen.

De Tricolores versterkten zich al wel met Jari Schuurman, Thom Haye, Fran Sol en Andreas Calcan. "Een aantal jongens dat hier speelt kan bijvoorbeeld zo bij Groningen mee, maar we kunnen nog geen elf tegen elf op de training spelen", illustreert Van de Looi de huidige situatie van Willem II.