Cambuur en Excelsior doen zaken: 'Groenendijk wijzigde amper wat in selectie'

Cambuur en Excelsior doen zaken: 'Groenendijk wijzigde amper wat in selectie'

23-07-2016 08:49
19

SC Cambuur heeft Michiel Hemmen weer terug. Omdat de spits weinig perspectief had bij Excelsior koos hij eieren voor zijn geld en gaat de 29-jarige Noord-Hollander weer aan de slag bij zijn voormalige werkgever.

In de winter streek Hemmen neer bij Excelsior, maar dat werd geen succes. Hij kwam amper aan spelen toe. De Kralingers hebben hem transfervrij naar Cambuur laten gaan. "Voetbal werd voor mij eigenlijk meer werk dan plezier", zegt Hemmen in de Leeuwarder Courant. "Ik heb bij Excelsior aangegeven dat ik er niet gelukkig was."

De spits vervolgt: "Trainer Fons Groenendijk wijzigde amper iets in zijn selectie. Ik zou dit seizoen misschien wel vaker spelen, maar het was voor mij beter om verder te kijken. De laatste anderhalf jaar waren voor mij sportief toch minder en vooral het laatste seizoen bij Cambuur zat me dwars."

Hemmen speelde eerder drie seizoenen bij Cambuur, waar hij in 2013 de promotie naar de Eredivisie meemaakte. In dat successeizoen was de spits zeventien keer trefzeker.