AZ weigerde bod van 17 miljoen euro en krijgt snauw: 'Dat vond ik irritant'

AZ weigerde bod van 17 miljoen euro en krijgt snauw: 'Dat vond ik irritant'

23-07-2016 09:38
11

Vincent Janssen bezorgde AZ een recordtransfer van ongeveer twintig miljoen euro. De aanvaller stapte over naar Tottenham Hotspur, maar beet ook een keer flink van zich af, toen AZ een aanbieding weigerde.

De spits is verbaasd over hoe de transfermarkt tegenwoordig in elkaar steekt. Een jaar geleden werd hij nog voor 500.000 euro aangetrokken door AZ. Nu is voor veertig keer zoveel verkocht. "Ik ben nog gewoon Vincent, hoor. In zo'n wereld leven we nu. Dat onderga je. Je hoort zelfs bedragen van 120 miljoen", stelt Janssen in de Volkskrant, wijzend naar de aanstaande transfer van Paul Pogba naar Manchester United.

AZ deed vrolijk aan de trend mee en besloot om een aanbieding van liefst zeventien miljoen euro af te wijzen. Janssen sprong daarop in en uitte zijn ongenoegen. "Soms moet je van je afbijten. AZ wilde geen bedrag noemen. Dat vond ik irritant. Dat spel moesten ze spelen, hebben ze me achteraf verteld. Maar ik moest ook voor mezelf opkomen." Overigens benadrukte Janssen in hetzelfde interview dat hij niet rancuneus is jegens AZ.

Lees ook: Janssen gaat aan de neus van Ajax en PSV voorbij