NAC en transfervrije back akkoord over contract: 'Zijn snelheid is een wapen'

NAC en transfervrije back akkoord over contract: 'Zijn snelheid is een wapen'

23-07-2016 11:17
7

NAC Breda is er met Fabian Sporkslede uit over een contract voor de duur van drie jaar. De rechtsback, die in het verleden voor onder meer Ajax en Willem II speelde, is transfervrij in te lijven. De afgelopen weken was hij op proef bij de Jupiler League-formatie. 

Via de officiële kanalen meldt NAC zaterdagochtend dat er met Sporkslede (22) een akkoord is bereikt over een verbintenis. De komende dagen worden de laatste plooien van zijn contract gladgestreken. 

Wedden

Meer odds

"Fabian heeft de afgelopen weken veel geïnvesteerd en laten zien een meerwaarde te zijn voor dit NAC. We waren nog op zoek naar een rechtsback en met zijn komst hebben we deze positie gevuld", legt technisch manager Hans Smulders uit. "Zijn snelheid op de flank is een wapen, maar ook verdedigend is hij sterk. Bovendien heeft hij de nodige ervaring opgedaan de afgelopen jaren, ondanks zijn relatief jonge leeftijd."

Sporkslede debuteerde in het betaald voetbal namens Ajax, maar brak daar niet door. Hij werd verhuurd aan Willem II, keerde terug in Amsterdam en koos in januari 2016 voor het Italiaase Chievo Verona. Daar mocht hij deze zomer vertrekken.