FC Utrecht haalt oud-spits en legt Twente-icoon vast: 'Nu op volle sterkte'

FC Utrecht haalt oud-spits en legt Twente-icoon vast: 'Nu op volle sterkte'

23-07-2016 11:48
1

Hans van de Haar (foto) is vanaf heden assistent-trainer van Erik ten Hag bij FC Utrecht. De hoofdtrainer van amateurclub SV Spakenburg gaat die rol parttime invullen in de Domstad, maakt Utrecht bekend via de officiële kanalen. 

Van de Haar (41) is een oude bekende in de Domstad. Tussen 2003 en 2005 stond hij onder contract bij de verliezend bekerfinalist van het afgelopen seizoen. Verder speelde hij onder meer voor De Graafschap, RKC Waalwijk en ADO Den Haag. 

Het zogenaamde technisch kader van Utrecht is bovendien versterkt met Evert Bleuming. Hij wordt definitief hoofdscout in stadion Galgenwaard, een functie die hij al enige tijd in de vorm van een stage invulde. Het clubicoon van FC Twente is de komende drie seizoenen de baas over het scoutingapparaat van de club. 

"Wij zijn altijd op zoek naar manieren om ons technisch kader te versterken, omdat dat de basis vormt om onze club en onze selectie elke dag beter en sterker te maken. Wij hebben een goed gevoel over waar wij momenteel staan. Met deze toevoegingen aan onze staf gaan wij op volle sterkte richting het nieuwe Eredivisie-seizoen", legt Ten Hag kort uit.