'Sensationele Higuain-deal nu écht rond: keuring voltooid, vierjarig contract'

'Sensationele Higuain-deal nu écht rond: keuring voltooid, vierjarig contract'

23-07-2016 12:35
13

De transfer van SSC Napoli-spits Gonzalo Higuain naar Juventus is bijna in kannen en kruiken. Volgens Italiaanse media heeft de Argentijnse goalgetter zelfs al zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract in Turijn. 

Werkelijk alles wijst erop dat een giga-deal tussen de nummer één en twee van de Serie A niet meer ver weg is. Higuain heeft zelfs al een huis gekocht in Turijn, meldt Sky Italia. Bovendien lekte er zaterdagochtend een foto uit waaruit zou moeten blijken dat de oud-speler van Real Madrid in een Italiaans ziekenhuis gekeurd is door Juve. 

De afgelopen week ging het in Italië alleen maar over een eventuele transfer van Higuain (28) naar de landskampioen. Napoli liet weten dat van een verkoop geen sprake is, maar de club heeft geen poot om op te staan als Juventus bereid is om de vastgelegde afkoopsom van de Zuid-Amerikaan, zo'n 94 miljoen euro, op tafel te leggen. Dat blijkt nu dus het geval. 

Higuain zet waarschijnlijk zijn handtekening onder een vierjarig contract bij De Oude Dame. De spits, die afgelopen jaar 36 keer scoorde in de Serie A, wordt bij Juve de opvolger van de naar Real Madrid vertrokken Alvaro Morata. Eerder deze zomer haalde Juventus al Dani Alves, Miralem Pjanic, Medhi Benatia en Marco Pjaca.