'Nieuwe rol Riedewald; voor miljoenenaankoop lijkt Ajax-basisplaats ver weg'

'Nieuwe rol Riedewald; voor miljoenenaankoop lijkt Ajax-basisplaats ver weg'

23-07-2016 14:26
16

Heiko Westermann kan mogelijk tijdens de wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League direct zijn debuut maken voor Ajax. Tegen PAOK Saloniki krijgt de Duitser wellicht een basisplaats vanwege de nieuwe rol van Jaïro Riedewald.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Riedewald is de verrassing van de voorbereiding bij Ajax dit seizoen doordat hij tijdens de oefenwedstrijd tegen Olympique Marseille plots als verdedigende middenvelder speelde en dat uitstekend deed. 'Riedewald kan weleens een cruciale rol spelen in het door Bosz gepropageerde sneller druk zetten door Ajax', schrijft het AD over de van origine verdediger.

Volgens de krant is de openbaring van Riedewald op de nummer 6-positie ook een 'luxeprobleem' voor Bosz. 'Ajax' middenlinie is overvol. Donny van de Beek en Frenkie de Jong dienen zich aan, terwijl Thulani Serero nog niet is verkocht. Voor miljoenenaankoop Daley Sinkgraven lijkt een basisplaats ver weg.'

Tegen PAOK is Nemanja Gudelj door een schorsing niet inzetbaar, waardoor Riedewald mogelijk zijn plek overneemt. Volgens het AD is Westermann daardoor een optie achterin. Het middenveld zou naast Riedewald bestaan uit Davy Klaassen en Riechedly Bazoer, hoewel achter laatstgenoemde nog een vraagteken staat.