Update: Enkelschade lijkt mee te vallen bij Tukker na schandalige charge

Update: Enkelschade lijkt mee te vallen bij Tukker na schandalige charge

23-07-2016 23:47
40

Een drama voor FC Twente-speler Vincent Schmidt zaterdagmiddag tijdens het oefenduel van de Tukkers met Al-Tawoon (3-3). De verdediger moest na een halfuur het veld zwaar geblesseerd verlaten na een doodschop van de Saoedische verdediger Abdulraham Alshammari.

De verdediger kwam met twee benen naar voren keihard in op Schmidt maar werd daarvoor niet bestraft door scheidsrechter Gözübüyük. De technische staf van FC Twente was volgens TC/Tubantia woest vanwege de overtreding van de Al-Tawoon verdediger.

De ernst van de blessure van Schmidt, die met een ingepakte enkel en krukken op een stoel zat na zijn gedwongen wissel in Beckum, is nog niet bekend. Er is schade aan de enkel, maar geen breuk. Het talent kwam in de voorbereiding voor in de plannen van coach René Hake, maar lijkt nu voorlopig weg te vallen bij het eerste elftal van FC Twente. Schmidt werd door Hake ingezet als linkerverdediger.

Update 23.47: TC/Tubantia meldt inmiddels dat de schade aan de enkel van Schmidt gelukkig mee blijkt te vallen. Er is wel degelijk schade aan het gewricht, maar er lijkt geen sprake van een breuk. De komende dagen wordt er nog meer onderzoek gedaan naar de blessure van de jongeling.