Fraser tevreden na verlies tegen topclub: 'Dan moet je dat soms maar accepteren'

Fraser tevreden na verlies tegen topclub: 'Dan moet je dat soms maar accepteren'

23-07-2016 18:41
1

Vitesse-trainer Henk Fraser zag zijn ploeg zaterdag met 1-2 verliezen van FC Porto maar sprak van een goed optreden van zijn ploeg. De Arnhemmers werden pas in de slotfase verslagen door de Portugese topclub.

"We hebben 2-1 verloren, dus er zijn een aantal kritische noten, maar als je naar het geheel kijkt, waaronder de tegenstander, dan denk ik dat we het meer dan behoorlijk hebben gedaan. Het niveau beviel me meer dan uitstekend", zegt Fraser in een reactie aan Omroep Gelderland.

Lewis Baker zorgde snel voor de 1-0. "We creëerden zelfs kansen op de 2-0, maar je ziet dat ploegen die vaak Europees spelen veel verder zijn. Daarom zijn deze wedstrijden voor ons ook van levensbelang en dan moet je soms maar accepteren dat je hem nipt verliest", aldus Fraser, die een goed idee heeft van de basiself waarmee hij zijn debuutjaar bij Vitesse in wil gaan.

Toch heeft Fraser nog een aantal keuzes te maken, zoals op het middenveld, waar Sherai Yeini niet speelde en Marvelous Nakamba wel. "Die strijd is dus ook nog niet beslist, de concurrentie daar is hevig. En zo heb ik nog wel andere plekken die ik eerst met de staf en de jongens moet bespreken", doelt hij onder meer op de spitspositie.