Zaakwaarnemer van Ajax-aankoop waarschuwt: 'Romario had dat ook bij PSV'

Zaakwaarnemer van Ajax-aankoop waarschuwt: 'Romario had dat ook bij PSV'

23-07-2016 19:21
18

Soren Lerby, de zaakwaarnemer van Mateo Cassierra (19), denkt dat Ajax er verstandig aan doet om de eigen achterban duidelijk te maken dat de Colombiaanse spits een aankoop is voor de toekomst. Van de Zuid-Amerikaan moeten niet direct wonderen verwacht worden, vertelt de Deen aan Ajax Life. 

"Ik heb gezegd dat Ajax goed moet communiceren dat hij voor de lange termijn gehaald is. Mateo is een vrolijke jongen, leergierig, maar is nog altijd heel jong. In mijn tijd als speler had Romario bij PSV ook een halfjaar nodig."

"Zuid-Amerikaanse spelers moeten die eerste Nederlandse winter ook doorkomen", vervolgt Lerby. "Geef die jongens dus de tijd. Het scheelt dat de moeder van Mateo ook mee naar Amsterdam komt, dat is voor hem ideaal."

Lerby is enthousiast over spelers uit Colombia. "Er lopen veel talenten rond, met een heel goede mentaliteit. Als je ziet op wat voor velden ze daar trainen... En dan moeten spelers vaak nog kilometers lopen voordat ze bij hun club zijn, en na de training kunnen ze niet even douchen, omdat er totaal geen faciliteiten zijn."