PEC krijgt pak slaag van Southampton; Willem II gelijk, winst ADO en Excelsior

PEC krijgt pak slaag van Southampton; Willem II gelijk, winst ADO en Excelsior

23-07-2016 21:29
2

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een pak op de broek gekregen van Southampton. Een oefenduel met de Premier League-formatie eindigde in 4-0 voor de Britten. Nathan Redmond scoorde twee keer namens Southampton. 

Bij The Saints, waar tegenwoordig Claude Puel aan het roer staat, speelden onder meer Cuco Martina en Virgil van Dijk mee. In Nieuwleusen stond het bij rust al 3-0. Charlie Austin tekende voor de openingstreffer en kort voor de pauze scoorde Redmond tweemaal. 

Wedden

Meer odds

Na rust nam Southampton gas terug. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Pierre Højbjerg vanaf de penaltystip de vierde en laatste treffer van het oefenduel. Eerder deze week was het Griekse Panathinaikos met 4-0 te sterk voor de formatie van trainer Ron Jans.

Willem II werkte zaterdagavond een oefenwedstrijd af tegen AA Gent. De Belgisch kampioen van 2015 werd op 1-1 gehouden. Erik Falkenburg scoorde namens de Tilburgers. Excelsior won met 2-1 van Helmond Sport, dankzij treffers van Nigel Hasselbaink en nieuwkomer Fredy Ribeiro.

ADO Den Haag klopte het Turkse Kardemir Karabukspor met 2-0. Aaron Meijers en Edouard Duplan scoorden in de slotfase. Sparta speelde gelijk tegen Bundesliga-formatie FC Augsburg: 0-0.