Piepjonge FC Twente-aanwinst aast op z'n kans: Dan rijd ik even op en neer

Piepjonge FC Twente-aanwinst aast op z'n kans: "Dan rijd ik even op en neer"

23-07-2016 21:44
2

Bob Vankan maakte deze zomer de overstap van Fortuna Sittard naar Jong FC Twente. De achttienjarige aanvaller speelde de afgelopen seizoenen al 34 wedstrijden in de Jupiler League. Nu hoopt hij stiekem op speeltijd in de Eredivisie, vertelt Vankan op de website van zijn nieuwe club. 

"Ik begon mijn voetbalcarrière bij de amateurs in Limburg. Daarna maakte ik al snel de overstap naar Fortuna Sittard. Vanuit de B-jeugd ben ik vervolgens doorgestroomd naar de selectie. Ik heb er 34 competitiewedstrijden gespeeld in de Jupiler League", aldus Vankan, die op zijn zestiende debuteerde in het betaald voetbal.

"Het is was in het begin wel even een omschakeling. Maar ik ben goed terechtgekomen bij FC Twente, het is een mooie club. Iedereen heeft me hier goed opgevangen, ik had meteen een goed gevoel. Qua mentaliteit zijn de mensen hier vrijwel hetzelfde als in Limburg. Zo af en toe, als we een paar vrije dagen hebben, rijd ik even op en neer."

Hij mag nu regelmatig meetrainen met het 'grote' Twente. "In de eerste vier weken van het nieuwe seizoen heb ik tot dusver regelmatig mogen aansluiten. Ik heb ook al in drie oefenwedstrijden meegespeeld, je hoopt dan dat er meer wedstrijden gaan volgen. Maar in de eerste plaats wil ik mezelf als voetballer verbeteren. Het kan altijd beter."