Feyenoord maakt indruk tegen Valencia en pakt zege in blessuretijd

23-07-2016 21:58
38

Feyenoord is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. In een boeiend oefenduel met Valencia werd er door doelpunten van Nicolai Jørgensen en Eric Botteghin met 2-1 gewonnen.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam zaterdagavond van de voet van Dirk Kuyt. De aanvoerder nam de bal knap mee na een goede pass van Jens Toornstra, maar de doelman van Valencia bracht redding. Feyenoord, dat gretig oogde en druk zette, was met name in de eerste helft de bovenliggende partij. De eerste echte grote kans kwam echter op naam van Valencia. Pär Hansson moest na matig optreden van zijn defensie ingrijpen op een schot van dichtbij.

Kort daarna namen de Rotterdammers het initiatief weer over en ze kwamen zelfs op voorsprong. De sterk spelende Eljero Elia legde de bal knap op het hoofd van aanwinst Jørgensen, die zijn debuut in De Kuip opluisterde met een prima kopgoal. In de tweede helft werden de Spanjaarden iets sterker, maar tot een doelpunt leidde dat echter niet. Tot de 76e minuut. Álvaro Medrán schoot een vrije trap van een meter of 25 snoeihard binnen. Het moet gezegd dat Hansson er ondanks de zwabberbal niet helemaal lekker uitzag.

Beide ploegen leken met een gelijkspel van het veld af te gaan, tót Botteghin in de blessuretijd raak kopte uit een corner. Eerder zag hij een kopgoal afgekeurd worden. Feyenoord is met de oefenzege helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. De eerste serieuze wedstrijd staat gepland voor volgende week zondag. Dan is PSV de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.